3 retete rapide pentru cina bebelusului

2bc404c5b5cbdb7247c605294e643240--baby-food-recipes-food-baby-2-01

Revistele mele Vogue, Elle sau Harper’s au fost inlocuite mai nou cu PapTot sau mai stiu eu ce carti bebelusesti. Nu credeam sa ajung aici, insa sunt convinsa ca e doar o faza, iar Harper’s va reveni pe lista de cumparaturi. Sa pregatesti cina pentru un micut si sa-l si impresionezi altfel incat sa manance, nu e treaba usoara. E nevoie de toata inspiratia din lume.

Sunt convinsa ca revistele mele vor revni curand in peisaj. Ar fi si absurd ca in perioada asta sa stau doar cu capul in reviste de moda si trenduri, avand in vedere ca singurele mele drumuri sunt cu bebele afara sau la piata ?.

Sunt o fashion mom, dar sa nu exageram ?.

Cum spuneam si mai sus, e dificil sa gasesti intotdeuna idei inspirate pentru cina bebelusului. Mamicile stiu despre ce vorbesc. Sa ajungi in timp util acasa, sa apuci sa faci cina sa fie gata pentru ora stabilita, este o provocare. De aceea m-am gandit ca poate va ajuta retetele descoperite de mine (unele in reviste), altele direct testate si improvizate.

1. Tarate de ovaz cu banane si scortisoara (timp de preparare 15 min, o portie).

Ingrediente: tarate de ovaz, o banana, scortisoara dupa gust

Se pune apa la fiert intr-o craticioara. Sa zic undeva la 150 de grame de apa, 200. Se pun 2 linguri si jumatate de tarate de ovaz si se amesteca. Atentie, poate sa dea in foc deatul de repede odata ce incepe sa fiarba apa. Cand s-au umflat taratele si compozitia a devenit una vascoasa (dureaza cateva minute), papa e gata. Se pune la racit inte-o farfurioara. Banana se piseaza cu furculita si se amesteca cu compozitia racita. Deasupra se pudreaza scortisoara si papa este gata. E delicos de gustos, chiar si pentru noi. (Potrivit de la 8 luni).

 

2. Deliciu cu dovleac placintar si ricotta (timp de preparare 40 de minute, ptr. doua portii)

Ingrediente: 200 gr dovleac placintar, 100 gr ricotta, un galbenus de ou

Mod de preparare:

Se pune dovleacul la fiert (eu l-am facut la abur), pana se poate pisa cu furculita.

Se lasa la racit. Se ia 100 de grame de ricotta si se amesteca cu galbenusul. Compozitia obtinuta se amesteca cu dovleacul pisat cu furculita. Se pune amestecul obtinut intr-un vas micut termorezistent tapetat cu putin unt si se da la cuptor cam 20 de minute.

PS: A fost un succes total la bebe ?

Dovleac placintar cu ricotta si galbenus
Dovleac placintar cu ricotta si galbenus

3. Teitei cu branza, iaurt si galbenus la cuptor( timp de preparare 40 de minute, doua portii).

Ingrediente: 100 gr fidea, 150 gr branza de vaci, 2 galbenusuri si 2 linguri de iaurt

Fierbi teiteii dupa cate ii scurgi. Separat amesteci branza de vaci, iaurtul si galbenusurile. Eu am folosit branzs facuta in casa,desi reteta initiala e cu branza de vaci.

Amesteci teiteii cu branza si restul componentelor si dai la cuptor intr-un vas termorezistent pana se rumeneste deasupra. O lasi la racit si e gata masa.

Teitei cu branza de casa, iaurt si galbenus
Teitei cu branza de casa, iaurt si galbenus

IMG_9155s-1024x682

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *