6 lucruri pe care toate mamele le fac

 Mamele au Adn ul diferit față de alte femei sau cel puțin suferă o transformare. Dacă îmi ziceai acu cinci ani că nu o să merg la petrecerea firmei la un vin, pentru că prefer să mă hârjonesc cu un puști haios de doi ani, aș fi spus clar că e o glumă. 

Timpul trece, lucrurile se schimbă, iar viața cu un copil te face să jonglezi cu o mie de chestii într-un interval scurt de timp. Dacă pui mamele să-ți povestească ce fac în 24 de ore, s-ar putea să nu se mai.oprească din vorbit.

Totuși, rolul ăsta de jongleur nu vine fără situații inedite: unele care mă fac să vreau să îmi iau câmpii, altele care aduc o bucurie imensă, iar unele care mă aduc în starea de râd și eu de situație și de mine, mai ales. Căci nu-i așa? E clar comedie când ești părinte.

Iată câteva dintre ele:

 

1. Mamele uită de la mână la gură

Ex: Am pornit spre frigider chitită să iau ceva și am ajuns să mă holbez la el ca vaca fără să am nici cea mai mică idee de ce mă aflam acolo. Într-un final am plecat, m-am apucat de altceva și în toiul altei activități mi-am adus aminte. Binențeles că m-am întors mândră la frigider. Nu, nu sunt proastă, discutabil cu câți neuroni am rămas după sarcina, și da, e un lucru firesc pentru mame.

 

2. Obsedată de curățenie vs lăsat copil să răstoarne toata casa

Ex: Țin de multe ori cu dinții să fie ordine în casa. Ca și cum acele lucruri aranjate ar ajuta la echilibrul meu interior. După ce adun toate de prin casă de zece ori( într-o zi să ne înțelegem)într-un final spun „fuck it” și îl las pe David să întoarcă toată casa cu curu’ în sus. Mă uit la el cum se bucură în timp ce în minte analizez cât timp îmi va lua să pun totul la loc.

 

3. Mamele și listele, iubirea nedeclarată

EX: Mereu mă culc cu liste și listuțe în cap: ce am de cumpărat, ce trebuie să fac a doua zi, ce e la job, la ce oră il trezesc pe David. Ce mâncăm mâine seară? Dar la job? Pun pachețel? Stai, mai este pâine? Ahh, mâine e programarea la pediatrie? Dar la bancă am sunat? Parcă expiră asigurare. Și lista poate continua. It’s a damn rollercoaster in there. Dacă găsești o mamă care nu are liste, întrebați-o care îi secretul și împărtăsiți-l și cu mine.

 

5. Chiloți-s mai moi dacă sunt călcați

Ex: Calc fiecare maieuț, bluziță, pantaloni, pija pentru David. Cum să meargă copilul la grădi fără toate lucrurile impecabil aranjate? De parcă mi-aș da doctoratul în motherhood și simt că pic testul dacă nu le fac pe toate astea. Nu spun că hainele noastre stau cu săptămânile necălcate pentru că mi-e lene. La modul că decât să calc, de multe ori, port aceleași haine prin rotație. Dar copilului? Musai să fie la doi ani cu tricoul călcat perfect.

6. Vorbitul în diminutive

Fără să vreau e așa:

David vrei niște apiță? Da ciorbița cum e? Ce ai păpat la grădi?

Ce hăinuțe drăguțe ai.

No shit. Dăcă îmi spuneai acu ceva timp că o să o țin cât e ziua de lungă cu diminutive, îți râdeam în față. Am judecat oameni aspru, pentru mult mai puțin BC ( before child). De asta am și spus că ADN -ul se schimbă.

Tu ce chestii haioase faci?

Poate vrei să citești și despre cele 5 lucruri pe care am spus că nu o să le fac niciodată ca mamă. Găsești articolul Aici

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *