Bebelusii si aerul conditionat, ce spune doctorul?

Zilele astea am tot auzit mamici speriate de aerul conditionat. Daca nu e aerul conditionat, atunci sigur e „curentul”, deci doamne fereste sa deschizi geamurile sa intre aerul. Nu, nici vorba de aer curat, trebuie musai sa te sufoci daca a venit vara si ai bebe, ca nah, parentingul cere sacrificii.

Cumva generatia noastra a ramas blocata intre trecut si viitor. Avem acces la prea multe informatii si totusi alegem sa dam crezare unor „babisme” pasate din generatie in generatie. Si crede-ma, daca esti mamica, e plin de ele. De la celebrul „mar cu biscuite” la proverbiala „asa ai crescut si tu si a fost bine”, urechile imi sangereaza literalmente la cate aud.

Si pentru ca e vara si supravietuim destul de greu la 107 grade, am ales sa stau de vorba cu un medic, tocmai pentru a elucida misterul aerului conditionat.

Am vorbit cu pediatra lui David de la Sanador (care a preferat sa nu o citez) si careia i-am adresat cateva intrebari punctuale pentru a ne ajuta sa trecem cu mintile intacte si mai putin incalzite peste sezonul estival.

Potrivit medicului aerul conditionat ESTE BENEFIC.

„Aerul conditionat este benefic daca temperatura ambientala creează disconfort termic atat in camere cat si in masini. Singur chestiune ealste sa nu fie indreptat spre copil”.

Totodata, problema „curentului” de care auzim toate, tot timpul, de mai avem putin si punem cusma in miezul verii, doamna doctor mi-a spus ca este doar un mit si ca nu exista nici cea mai mica sansa ca din cauza lui cel mic sa raceasca.

Ba mai mult, aerul curat ii face bine bebelusului si nu rau, asa cum tot auzim.

Nu este capat de tara nici daca dam copiilor apa din frigider, nu exista vreun pericol real.

Asa ca haideti sa nu murim de cald, cu geamurile inchise si clima blocata pe off, ca e totusi canicula.

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *