Ce dulce sanatos le putem da copiilor?

Sigur ai patit sa mergi cu cel mic in parc si sa ii refuzi vreun dulce oferit de cineva. Mai ales ca, sa fim seriosi, in parc toti copiii ciugulesc. Nu va ganditi ca vorbim de un dulce sanatos sau vreo gustare facuta in casa ( nu dau cu parul, sunt si exceptii). Din pacate am vazut multi copii care mananca ciocolata, prajituri de tot felul, cipsuri si pufuleti cu cascaval si multi sunt dispusi sa si imparta.

Nu pot sa zic ca ma bucura, mai ales ca noi nu ii dam lui David dulce inca si nici alte bazaconii. Si atunci am inceput sa ma intreb ce dulce sanatos as putea sa-i dau?

Continue Reading

3 retete rapide pentru cina bebelusului

Revistele mele Vogue, Elle sau Harper’s au fost inlocuite mai nou cu PapTot sau mai stiu eu ce carti bebelusesti. Nu credeam sa ajung aici, insa sunt convinsa ca e doar o faza, iar Harper’s va reveni pe lista de cumparaturi. Sa pregatesti cina pentru un micut si sa-l si impresionezi altfel incat sa manance, nu e treaba usoara. E nevoie de toata inspiratia din lume.

Continue Reading

10 Spring resolutions sau ce ne propunem la început de primăvară …

La început de sezon fiecare din noi îşi propune diferite lucruri pe care ar putea să le facă diferit sau ar putea să înceapă să le facă, dacă până acu nu le făcea.

Pe lista mea de rezoluţii se numără mersul mai des cu bicicleta în parc, să mă rezum la doar un desert pe săptămână(în loc de două) şi să îmi iau mai mute perechi de balerini. Acum lista ta poate să conţină cu totul şi cu totul alte rezoluţii.

Am întrebat şi eu în jurul meu, colege de birou, prietene şi cunoştinţe şi iată o listă cu rezoluţii pentru această primăvară.

Continue Reading

Today is the day we cook … the strawberry cheesecake

După o săptămână în care nu am avut timp nici să suflu bine, a venit weekendul. Nu oricum, ci cu mult chef de relaxare, iubire şi ceva dulce.

Pentru că nu eram foarte sigură ce să gătesc, m-am decis la un cheesecake. Ştiam că nu am cum să dau greş cu reţeta asta. Îmbină perfect gustul de dulce cu fresh, iar căpşunile … well … sunt cireaşa de pe tort :).

Continue Reading

Diet day 2, my video diary … între poftă şi frustrare

Toată lumea ştie că într-un regim, prima zi e cea mai uşaoră. Încă eşti mâncat de cu o zi înainte şi nu simţi atât de tare pofta. Well, prima zi s-a dus şi a doua zi a început în foame.

Pe lângă faptul că luni seara, mai aveam puţin şi lingeam mobila de bucătrie, că m-am învârtit în jurul frigiderului ca un lup flămând, ziua de marţi a început în acelaşi ton.

Continue Reading

M-am apucat de dietă şi de un jurnal video … DAY 1

Săptămâna aceasta mi-am propus să slăbesc un kilogram şi jumătate. Ştiu, veţi spune că după război mulţi eroi se arată şi că de obicei ănceputul săptămânii este plin de elan.

Well, aveţi dreptate, însă pentru a mă asigura că voi merge până la capăt, mi-am propus să fac un jurnal video al acestor zile. Vă voi povesti pas cu pas cum am simţit dieta, cât de greu este şi când trişez (cu siguranţă vor exista momente, până luni la ora 16.00 am avut deja două ocazii în care am vrut să mă înfig în batonul de ciocolată al colegei de ala biroul de vizavi).

Voi face trstimonaile, vă voi arăta ce mânânc şi vedem după câteva zile cum mă simt, dacă leşin sau nu, dacă îmi e foame sau nu.

Prima zi

Am ales pentru mic dejun pâine neagră cu unt şi roşii plus o felie de caşcaval iar pentru prânz, două mouă fierte, jumătate de avocado, porumb şi o conservă de ton în sos de roşii cu capere şi piper verde. Am luat micul dejun la 10 şi prânzul în jur de ora 14.00

Pe când am ajuns să mânânc, vă mărturisesc că eram leşinată de foame. Să vedem diseara dacă rezist să nu ciugulesc deloc şi să mă rezum la un bol de cereale cu lapte şi o banană (căci nu e aşa, unii ne luăm dejunul seara :)).

Sunt motivată să mă abţin, mă voi abţine şi mă voi concetra pe ce îmi doresc … burtă plată şi talie de viespe .

keep you posted

 

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QyBG2NB7qqQ]

 

Picture 013
meniul complet pentru o zi de regim, roşii, porumb, ton în sos de roşii. capere, avocado
Picture 016
Ton în sos de roşii cu capere şi piper verde
Picture 017
Avocado şi porumb
Picture 015
Prânzul, ton , porumb şi avocado
Picture 020
pâine neagră cu unt, roşii şi caşcaval
Picture 021
S-a strecurat şi o banană
Continue Reading

Cum arată pizza viitorului? Take a guess

Eu sunt fan declarat Pizza Hut de ceva vreme. Este ceva cu blatul lor, plin de arome care mă face să-mi plouă în gură ori de câte ori mă gândesc şi deşi nu e ceva ce mânânc foarte des, periodic mă răsfăţ cu câte un remix cheesy bites, cu un sos picant de roşii. Am dat peste clipuleţul acesta şi mi s-a părut foarte tare ideea.

Cum ar fi să te aşezi la masă în restaurant şi în loc să trebuiască să aştepţi să ajungă un ospătar şi la masa ta, să te pui imediat să dai comanda, să şi vezi cum va arăta produsul final ales de tine, care sunt etapele pregătirii lui …

Masa interactivă care te ajută să-ţi personalizezi pizza şi care la final … well, nu am să vă dezvălui ce face, va trebui să vizionaţi voi tot videoclipul.

 

I am a big fan of Pizza Hut for a while, now. It is something about their countertop full of flavors that makes me drool whenever I think of it and although it’s not something you eat often, regularly spoil me with one remix cheesy bites with a sauce of tomatoes . I came across this video and thought  very good idea.

Like to sit down in the restaurant and instead of having to wait to get a waiter at your table, you can put the order yourself immediately and to be able to see how will the final product of your choice look like, the stages of the  preparation  i tjonk it it a very interesting ideea some people had, very invative

Interactive table that helps you personalize your pizza and finally well, I do not disclose to you what, you all will have to watch the video.

 

Continue Reading

Pregătiri de Ajun de Crăciun … sau cum am gătit primul meu curcan

E dimineață și deși sunt trează de la 7, acum am ajuns și la capitolul cafea. Sunt ultimele momente de liniște înainte de o zi foarte agitată. Cu ajunul Crăciunului care bate la ușă, mai am atâtea chestii de făcut, încât nu știu cum și dacă le voi termina pe toate.

Singura diferență, față de alți ani este că acum am fost ceva mai organizată și am planificat totul. Am un meniu destul de bogat, pentru prima dată am zis să fac ce face mama în fiecare an … gătește pentru toată familia. Well, asta am făcut și eu, într-un fel mânată de curiozitatea dacă îmi iese.

Meniul sună cam așa:

  1. Curcan la cuptor cu ierburi, unt și lămâie
  2. Varză roșie călită (dulce acrișoară)
  3. Cartofi piure
  4. Quiche cu praz, ciuperci și brânză
  5. Pavlova cu căpșuni și mascarpone

Nu voi folosi deloc maioneză, cred că e primul Crăciun în care asta se întămplă. De ce vă spuneam că m-am organizat? Păi am luat curcanul de două zile, l-am lăsat la decongelat una , iar de azi noapte stă la macerat cu unt, rozmarin proaspăt, lămâie și pătrunjel. Nu peste mult îl voi băga la cuptor și mă apuc de restul. Când zic restul, încerc să-mi dau seama ce fac prima oară, bag la spălat, fac curat sau pregătesc ingredientele pentru varza roșie. Cred că cel mai indicat ar fi să le iau sistematic :))) și să încerc nu întorc toată casa cu susul în jos.

Până una alta, verfic curcanul … văd că nu a pățit nimic peste noapte. Vedeți voi treaba asta cu maceratul e o artă (am aflat și eu citind un articol aseară, că nah, nu faci treaba fără o minimă documentare). Secretul stă în ingredientele alese, pentru a frăgezi realmente carnea, restul e distracție. Desfă curcanul, bagă mână între piele și carne și pune untul, întoarce-l de pe o parte pe altă și asigură-te că e uns egal, ai grijă să nu dai cu el de pământ și odată cu el și cu singurul vas de yena suficient de mare cât să poți băga pasărea la cuptor, e o provocare.

Vă țin la curent

 

It’s morning and although i woke up at 7, i just now came to the coffee chapter. These are the the last moments of quiet before a very busy day. Christmas Eve is just arround the corner and I have so much stuff to do, that i still do not know if I’ll finish it all.

The only difference compared to other years, is that now I was more organized and i planned it a lot of stuff. I have a quite rich menu for theis holiday, for the first time I said  i will do what my mom does every year, cooks for the whole family. Well, I did it, somehow motivated by curiosity if I come out of it alive.

The menu:

Baked turkey with herbs, butter and lemon
Red cabbage tempered (sweet sour)
Mashed potatoes
Quiche with leeks, mushrooms and cheese
Pavlova with strawberries and mascarpone
I will not use mayonnaise at all, I think it’s the first Christmas where this is happening. Why I said that I organized? Well I got the turkey two days ago, I left the thawed one, and last night i marrinated with butter, fresh rosemary, lemon and parsley.  in short while I will put in the oven and I start the rest. When I say the rest, i’m trying to figure out what to do first … do my loundry, clean the house or prepare the ingredients for red cabbage. I think the best bet would be to take them systematically :))) and try not to turn the whole house upside down.

In the meantime, i check the turkey … I see nothing happened overnight. You see, this job is art, to macerate i mean (I found myself reading an article about it last night, it does not work without a minimum documentation). The secret lies in the ingredients chosen to really keep the meat moistured , the rest is fun. Spread the turkey, put your hand between skin and flesh and put butter, turn it from side to side and make sure he is anointed equally careful, not to give him the land and with it the sole pyrex dish large enough to be able to put the bird in the oven, it’s a challenge.
Keep you up to datet

 

turkeythanksgiving-spread-feat-1175x620

POZE: google.com

Asta mi-aș dori să iasă.

 

20151224_094009-0120151224_094821-01

Momentan asta am 🙂 … va fi un before and after la acest capitol. Am băgat curcanul, peste vreo 4 ore am să văd ce a ieșit. Wish me luck …

Continue Reading

From Dalboka with love … O excursie cu savoare de mare

Sunt fan declarat fructe de mare de ceva ani, nu mai e nicio noutate. Însă azi aş vrea să vă povestesc despre Dalboka. Cei care au obiceiul să poposească în Vama Veche, sunt şanse mari să ştie despre ce vorbesc. Cei care nu, well … de unde să încep?

Dalboka este fermă de midii şi restaurant din Bulgaria la vreo 40 de km de graniţa cu Vama Veche. Este unul localurile mele preferate, ever, deşi am mâncat la restaurante mult mai pretenţioase. Acest loc are însă ceva special, magic aş spune. Eu l-am descoperit acum vreo patru sau cinci ani, însă, norocul a făcut să dau peste un omuleţ care să aibă aceeaşi pasiune pentru acest tip de mâncare ca mine, asltfel că în ultimul an şi jumătate cred că l-am vizitat de vreo opt sau nouă ori. În opinia mea prea puţin, la cât de bună e mâncarea de aici, aş putea servi midii la fiecare două zile. De unde să încep să vă povestesc? Să vă spun de peisajul superb la care priveşti atunci când iei masa, este o parte importantă a poveştii, sau despre soarele care îţi mângâie faţa atunci când stai pe terasă sau ploaia de arome la care participi de la prima degustare.

Meniul este foarte variat (aproape totul e din sau cu midii, inclusiv desertul), dşi din zecile de feluri de midii, ai de unde alege. Noi luăm din fiecare, măcar o porţie şi mărturisesc că nu o dată s-a întâmplat ca ospătarul să ne întrebe dacă luăm pentru mai mulţi …well, nu,l it s just us :).

La capitolul aperitive începi cu icrele proaspete întinse pe pâinea caldă, apoi urmează cele în sos de vin, cele simple cu lămâie, midiile afumate şi cele în crustă de cocos cu sos picant. Deliciul abia începe, deorece festinul continuă cu midiile în sos picant la tigaie, midiile Burgas cu orez, sărmăluţe în foi de viţă cu midii şi sos de iaurt cu verdeaţă, midii trase la tigaie and so on … stinse cu un roze Santa Sarah (local) sau o Kameniţa rece. Ca preţ e foarte accesibil. Un astfel de festin cu multe feluri comandate (aporximativ 9, 10) costă undeva la 200 de lei pentru 2 persoane. Doamne câte amintiri frumoase am de aici. Chiar şi acum când scriu, îmi plouă în gură, deşi au trecut doar două zile de când am fost în vizită. Pozele vor vorbi de la sine, aşa că nu mai e nevoie să spun mai mult …

20151129_145026-01

20151129_144149-01

20151129_144246-01
midii simple cu lămâie

20151129_145017-01

20151129_144207-01
sărmăluţe în foi de viţă cu midii
20151129_144309-01
tigaie picantă de midii
20151129_145020-01
midii pe grătar, midii în crustă de cocos şi midii afumate

 

dalboka.jpg
Dalboka, poză: google.com
2014-12-12 21.21.13-01
Me and luv 🙂

 

 

 

Continue Reading