Cum faci față răcelilor celor mici? Ghid de supraviețuire al părinților

Răceli

De abia a început sezonul rece și deja David a bifat cîteva răceli. Nu a fost ușor pentru el, mai ales că a stat acasă aproape trei săptămâni, departe de prietenii lui de la grădiniță. Nu e greu doar pentru cei mici, și părinții sunt testați în astfel de momente. Cum le facem față?

O simplă răceala cu muci s-a transformat într-o bronșită de toată frumusețea. Trei săptămâni a stat David acasă, timp în care am vizitat cabinetul doctorului de cel putin trei ori. Doctori diferiți să ne înțelegem.  Totul s-a complicat din cauza mucilor și a faptului că nu al făcut aerosoli cu flexo din faza de debut. Dar asta e altă discuție.

Trei săptăamâni de plictiseală înseamnă și un copil plin de energie seara, care ar face orice altceva decât să doarmă. Tu vii acasă obosit leșinat, ți-e și dor de pici, ți-e și milă că e bolnav, dar ești și leșinat după o zi de alergat cu probleme. Și atunci ce faci? Inspiri și exipiri pentru început.

Îți torni un pahar de vin, înainte să te apuci de treburile casnice. savurezi cât poți din el, între timp mai povestești și cu piciul și încerci să te resetezi. Lasă ziua aglomerată afară, și conctează-te cu cel mic.

În timp ce faci de mâncare de exemplu, poți să-i găsești diverse activități de făcut prin casă sau chiar în bucătărie. La sugestia unei prietene, i-am pus lui David legume de tăiat, în timp ce făceam eu bulgurul. S-a plictisit destul de repede, dar i-am găsit altceva de făcut. I-am adus creioanele și cartea de colorat și l-am mai ținut ocupat puțin. Și uite cum am reușit să fac și treaba din casă și să am o activitate cu David în același timp.

Desenele administrate cu măsură!!! Am citit atâtea articole în ultima vreme despre „de ce să nu” lași copilul în fața deviceurilor, tvului prea mult încât am adevărate mustrări de conțiință atunci când o fac. Îl las puțin, mergem pe câteva desene ușoare, fără violență. Timpul este limitat, și întotdeauna îi amintesc că are un program și că după ce se termină timpul de desene îl închidem și facem o activitate. Cumva funcționează, deși sunt momente când insistă că vrea și atunci trebuie să găsesc urgent ceva interesant de făcut pentru a-i distrage atenția.

Deci, răceli multe, răbdare înzecită pentru noi.

Poate vrei să mai citești despre despre adaptarea la grădiniță.

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *