Cum isi bate statul roman joc de mame …


Mamica de baiat de cinci luni, furioasa si satula de statul roman, caruia ii platesc taxe anual si care, ma trateaza cu dosul.

Discutia e cam asa. Depus dosar indemnizatie luna martie, m-am grabit cu actele sa fie depuse in timp util, sa primesc si eu ca tot omul banii pentru cresterea copilului. Problema 1 sesizata, dar peste care am trecut cu vederea … atunci. Banii pentru alocatia copilului urma sa-i primesc la cinci luni de la nasterea lui.

Ok, nu zic nimic, imi spune doamna de la ghiseu ca in luna mai primesc si eu banii. De parca nu ar fi destul ca trebuie sa stai doua luni pe aer, fara niciun venit, iar banii de alocatie pentru bebelus( din care se presupune ca ii cumperi scutece, hainute … bla bla) vin aproape cand copilul e la gradinita, te mai trezesti ca luna mai a venit, si afli ca banii nu vin.

Cum asa? Uite simplu. Sun eu ca un simplu muritor de rand ce sunt sa ma interesez de indemnizatie.

O duduie plictisita si sictirita de viata, de ls DGASPC Sector 4, imi raspunde si ma informeaza ca nu la ei trebuie purtata discutia ci la Agentia pentru plati. „Mergeti pe Magheru nr 3, doamna”.

Sunt doamna in multe ocazii, asta nu era una din ele.

„Stiti, sunt mamica, cu un bebe mic, pe care nu pot sa-l las pe strada sa merg eu sa pun o intrebare pe Magheru 3. Nu au si ei un telefon, unde sa primesc si eu cateva informatii? „.

„Au doua numere, dar nu raspunde nimeni”.

„Nu, normal”, spun eu siderata. Tocmai la institutia care da bani mamelor, cu bebei mici acasa, sa nu existe o comunicare mai buna si sa te faca sa bati holurile institutiei pentru ceva ce ai putea afla simplu prin telefon. Sa crape capra de nu, intre cinci scutece si trei alaptari, exact sa iau pruncu si sa stau la un ghiseu cu el de gat imi arde.

Trecand peste asta, cand afla ca am depus dosarul in luna martie imi spune ca pot sta linistita … deci da, nu se rezolva.

Motivul? Unul simplu. Nu a avut cine sa faca dosarele in luna martie, si toate mamele vor primi banii cu intarziere, adica nu dupa doua luni lungi, ci trei. Pentru ca din impozitele si taxele platite de noi, mamele astea care „cersim” bani statului, sunt platiti acesti functionari, care n-au avut timp si chef sa-si faca meseria si sa se asigure ca noi proastele platitoare de impozite, ne primim la timp indemnizatiile.

Ne batem joc …

Later edit: indemnizatia a intrat, alocatia va intra abiainn iunie (copilul nascut in decembrie). Inteleg ca sunt probleme vu numarul de angajati, ca ar fi prea putini.

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *