Cum protejăm copiii de caniculă? Reguli pentru părinți și copii

Cum protejăm copiii de caniculă?

Te plimbi și leșini de căldură, te lovește în moalele capului de nu mai poți să te culegi. Știu, iarna ne plângem că e foarte frig și nu e ok, iar vara fugim de soare și căldură de nu știm unde să ne ascundem . Unde mai pui că zilele astea a fost și caniculă? Cum îi protejăm pe cei mici de efectele caniculei?

În timp ce noi suntem leșinați de căldură, cei mici nu par atât de afectați de caniculă. Totuși e foarte important să îi protejăm, chiar dacă ei nu par să aibă un disconfort.

Recomandări pentru caniculă:
  1. Regula de aur este să nu ieși din casă atunci când soarele este cel mai puternic. De obicei intervalul orar recomandat de specialiști este 12- 16, însă uneori și la 11.30 temperaturile sunt foarte ridicate.
  2. Protejează capul și corpul. Pentru cei mici e musai să aibă o căciulă pe cap pentru a-i feri de insolație. Noi am trecut prin asta și crede-mă nu e plăcut deloc să îți vezi puiul vomitând și cu dureri de cap. La noi a fost nevoie de internare pentru câteva ore pentru a face perfuzii de rehidratare. Deci mare grijă. Hainele să fie de culoare deschisă și din materiale cât mai ușoare. Așadar un mare NU hainelor negre sau bleumarin pentru perioada asta.
  3. Hidratarea este foarte importantă. Chiar dacă nu îi este copilului sete ( e valabil și pentru adulți), trebuie să bea multă. Ia o stică de apă cu tine oriunde te duci și din când în când dă-i să bea.
  4. Să mânânce cât mai multe fructe. E sezon de pepene roșu, care e perfect pentru un plus de hidratare pe perioada de caniculă, dar și alte fructe sunt ok din același motiv.
  5. Nu uitați de cremă cu factor de protecție, spacialiștii recomandă spf 50 pentru cei mici, din cauza pielii sensibile pe care aceștia o au. Aplicați crema înainte să ieșiti din casă.
  6.  Nu lăsați copiii singuri în mașini închise. Temperatura lor crește foarte repede și se pot întâmpla nenorociri, chiar și într-un timp foarte scurt.

Pentru că este foarte cald, avem tendința să ținem aerul condiționat pornit pentru mult timp. Cât de ok este aerul condiționat pentru cei mici? Citește aici.

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *