Cum să ai sprâncene perfecte … cu Elis Teodorescu

cu Elis Teodorescu

De ani de zile mă preocupă tare mult forma și aspectul sprâncenelor. Mi se pare că dacă ai sprâncenele îngrijite și frumoase, jumătate din problemă e rezolvată. Îți schimbă total expresia feței. Așa că atunci când am ajuns la Elis Teodorescu ( eyebrow designer) am fost tare entuziasmată. Abia am așteptat să aflu totul despre sprâncenele perfecte.

Când treci pragul salonului lui Elis Teodorescu simți deja că te afli într-un loc magic. Cu oglinzi mari și luminos, locul are o căldură aparte. Abia când o întâlnești pe Elis înțelegi exact de unde se trage. O fire veselă, deschisă și empatică Elis Teodorescu te cucerește cu fiecare vorbă. Și doamne, câte are de spus despre sprâncene ( a scris și o carte Secretul Sprâncenelor Perfecte )

Având sprâncenele foarte conturate ( cremă de sprâncene, fard și rimel ), în momentul în care Elis mi-a spus că e prea mult nu am înțeles exact la ce se referea. M-am prins pe la sfârșit, când sprâncele mele arătau mult mai natural.

„Sprâncenele trebuie să completeze fața, să dea un plus de frumusețe. Mă interesează chipul în ansamblu. Eu lucrez pentru chip. Mă folosesc de sprâncene să aduc un plus chipului.”, a spus Elis Teodorescu în timp ce s-a apucat de pensat.

Sprâncene subțiri sau groase?

Nu mă pensasem de câteva luni bune, pentru că am vrut să am sprâncenele cât mai groase ( crezând că așa arată bine).

„Atunci când intră cineva pe ușă și ai un feeling că e ceva în plus. Acel ceva poate să fie de la pomeți, gură, nas, dar sprâncele sunt singurele pe care le putem modifica ușor și ieftin”.

„Se poartă gros din ce ai. Dacă ai sprânceană de 3mm grosime, atât înseamnă gros pentru tine, că ăla e maximul tău. Ca tu din maximul tău să vrei pe urmă să mergi pe gros adică 1 cm, pe un chip unde mama natură a lăsat o sprânceană de 3-5 mm, ca tu să aduci dublu înseamnă deja din start prea mult. Sunt foarte multe pe micul ecran cu sprâncene foarte groase. Nici nu are importanță cu ce aplică și obțin aceea grosime, dar arată ca două bârne”, a povestit Elis Teodorescu.

Cum ne îngrijim sprâncenele?

În ultima vreme sprâncele au căpătat o atenție deosebită în ceea ce privește îngrijirea lor. Le facem cu uleiuri, le pieptănăm. Iată ce zice specialistul în sprâncene despre ritualul de îngrijire:

„Atunci când ai rutina pentru chip, trebuie să înțelegi că firele trebuie și ele îngrijite. Dacă pui o mască pe față, pune și în sprâncene, dacă te faci cu cremă, nu ocoli zona sprâncenelor. Vrei ca și sub fire să ai zona hidratată”.

Ce produse de sprâncene folosim?

Când vine vorba de produsele de îngrijit sprâncene, piața e plină. Sunt numeroase branduri, feluri, texturi. Cum le alegem pe cele potrivite?

„Produsele care te avantajează pe tine. Inclusiv la mâna pe care tu o ai. Poți să ai dexteritate mai greoaie și atunci te sfătuiesc să folosești o pensulă. De exemplul fardul să îl folosești ca o umbră pe piele. Mâna ta care nu este așa dibace să nu deseneze ceva foarte evident și anapoda. Trebuie să desenezi o umbră, atât are nevoie chipul, de o umbră. Eu spun că șabloanele sunt foarte bune, în condițiile în care tu ai nevoie de puțină umbră în sprânceană pentru că ori e foarte palidă și ai o arcadă turtită, atunci ai nevoie de fard și pentru ca să nu iasă prost desenul și ca la final să fi sexy și să arate frumos”, a mai spus Elis.

Daca vrei sa citesti despre cum sa iti maresti buzele intr-un mod cat mai natural, intra aici.

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *