De ce e mama un supererou al zilelor moderne ?

Mama, supererou

Un studiu spune că meseria de mama echivalează cu 2.5 joburi full-time, și asta dacă ești un stay at home mom. Și dacă mai ai și un job? Oare un supererou muncește atât?

Pe vremuri rolul femei era clar: țineai gospodăria și creșteai copii. Sigur, nu era 100% valabil, dar majoritatea asta făcea. Puține erau femeile care aveau alte aspirații și nu pentru că nu ar fi putut, dar pentru că societatea asta le dicta: locul tău este la cratiță și la crescut prunci.

În zilele noastre, femeia emancipată face de toate. Acum majoritatea are un job full time, are un copil și o gospodărie de ținut ( aici e discutabil, în funcție de norocul cu „soțul”). Dacă ai noroc, la gospodărie mai ai ajutor , un soț care pune mâna, o soacră iubitoare sau o tanti care vine la curățenie.

Dar cele mai multe dintre femei, sunt ele cu toate pe cap. Ziceți că e puțin ( asta era pentru bărbați, care zic că femeile care stau acasă nu au așa multe chestii de făcut).

Mama e un supererou care jonglează cu toate chestiile pe care lea re de făcut într-o zi și reușește cumva să țină echilibru, fără să spargă totul într-o mie de bucăți. Cu ce jonglează? Una sau doua bucăți copii iubăreți, veseli și plini de energie, un job care deși e de opt ore cu drum cu aranjat-spălat sigur ajunge la 10 ore, unde mai pui treburile de acasă, cu făcutul cumpărăturilor, gătit, spălat, aranjat prin casă, că nah, cu un todller e ca și cum ilnici ți-ar exploda o bombă în living.

Așa se face, că sincer cred că mama e un supererou al zilelor moderne, care cumva reușește să țină, plină de măreție, totul într-un echilibru perfect. Ce se întămplă când mama are o zi proastă? Ați ghicit. Cade casa :)).

Unde mai pui că mama e și ea om și are nevoie de timp pentru a fi întreagă la cap și de alt timp ca să arate totuși ca o femeie ce e. Deci, mamelor, tot respectul și admirația.

 

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *