Mama – in concediu. Cum o recunosti?

Intr-un grup de oameni nu e greu sa recunosti o mama. E mereu agitata, face doua sau chiar trei lucruri in acelasi timp. Mananca cu o mana, cu cealalta il tine ocupat pe bebe, eventual mai are si un telefon in fata sau intretine un semi-dialog cu cineva prezent. In orice moment se poate opri din mancat pentru a-l ridica pe prunc, plimba, schimba, face cu crema (acu ca e vara) sau orice e necesar pentru a-l tine fericit.

Stateam in piscina rece intr-unul din momentele de tihna din concediu. Stiti momentul acela cand bebe doarme linistit in camera la racoare, cu zambetul pe buze. In acel moment savuram si eu soarele de afara, chiar daca nu era nimic de savurat ca frigea ca dracu, dar mie mi se parea minuat.

Am comandat un platou cu fructe reci, o limonada mare, si ma gandeam „asta da viata”.

Atunci apare ea.

Intra ca o tornada in complex, cu telefonul in mana, cu o sacosa mare, agitata. Se intoarce din drum de doua ori, pare ca-si pierde ideile si ca uita ceva. Mi-am zis, „e clar”, dar am mai asteptat pana sa trag vreo concluzie. Nu mult . In urma ei apare sotul cu geamantane si bunica cu bebele de mana. O roaga pe bunica sa-l faca pe bebe cu crema, ii spune sotului sa duca alea in camera, si o roaga pe receptionera sa-i dea ceva rece de baut.

Am ras subtil din bula mea de bine, si cu nonsalanta cuiva care are copilul adormit, si o ora doar pentru ea. Mi-am dat seama ca probabil asa arat si eu pentru cineva relaxat. A one woman show. Si inca ce show.

Doamne, saracele de noi ?.

Dintre cinci femei asezate la o masa, pe mama o recunosti cel mai repede. Ori bea de stinge de bucurie ca are cateva ore de liniste, ori e mereu agitata, mai ales daca e si copilul prin preajma.

Nu bine am apucat sa duc rationamentul pana la capat, ca de dupa draperia trasa, mi se aude puiul de om, cu chef de smotoceala ?.

20170623_135502
Platou cu fructe
20170622_101221
Zi de plaja

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *