Obsesia albastră … ceramică albastră sau cum am luat-o razna în căutarea vasului perfect

Acu’ vreo câteva luni, în colțul minții mele a încolțit o idee, care observ eu, reapare periodic. Nu era chiar o idee, cât o dorință, dorința de a-mi cumpăra si poza vase de ceramică alb cu albastru. Am văzut multe pictoriale si poze cu mâncare în astfel de vase şi mi se pare că arată senzațional. Un aer rustic, grec pe care mi l-am dorit musai în bucătăria mea. Nu vă spun, câte minute am investit în noua obsesie, pune-te de caută pe siteuri (le-am luat pe toate astea cunoscute la rând) doar, doar o să găsesc farfuriile mult visate. M-aş fi multumit şi cu nişte boluri ( cană am), dar de unde atâta noroc.

Am luat şi magazinele pe care le cunoşteam şi obsesiv am cutreierat rafturi cu privirea, fără rezultat.  Cine mă cunoaşte, ştie că ador să gătesc şi mărturisesc că sunt mult mai entuziasmată când apare un nou număr al revistei Good Food decât cel de Cosmopolitan ( contrat aparențelor). Da măi, asta e, îmi place şorțul de bucătărie şi rolul asumat de bubulină dornică să aduc zâmbetul pe buze cu una din rețețele mele. Acestea fiind spuse, cu un context bine structurat, v-ați făcut o idee asupra problemei, voiam vase de ceramică, alb cu albastru.

Zilele trecute am avut noroc, în ultimul număr al revistei mele de suflet „Good Food”, am găsit locul de unde aş putea să-mi comand „vesela visurilor mele” (ştiu, veți spune că am luat-o razna, foarte probabil). Locația este Chicville.ro, un site plin cu chestii mişto pentru bucătărie şi nu numai. M-am pus eu de am făcut comanda, listă mai lungă aşa, cu boluri, platou (că tot vin sărbătorile) farfurii. Urma să finalizez tranzacția pe seară. Între timp, drumul meu a dus prin Târgul de Crăciun de la Universitate. Ce să vezi, la un stand, un moş, venit de mai departe aşa, vindea vesela din ceramică, realizată chiar de mâna lui. Ghici ce? Erau şi alb cu albastru, boluri de toată frumusețea, farfurii, câni … doamne, o minunăție şi da, sunt un om mai fericit.

CL blue and white dishesMismatched-blue-and-white-dishesJingdezhen-porcelain-Blue-and-white-porcelain-chinaware-bone-china-tableware-suit-Korean-glazed-ceramic-dishesHigh-end-chinaware-58-pieces-European-high-grade-bone-china-blue-and-white-glazed-ceramic-dinnerwareVagabond_vintage_plates_018_2048x2048

Poze: google.com

Am pus pozele ca să vă faceți o idee.

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *