Si au trecut zece luni …

Noptile nedormite sau dormite pe jumate au devenit un obicei. Cafeaua facuta pe graba si pieptanatul cu o mana nu imi sunt straine. Trezitul cu noaptea in cap e la ordinea zilei, chiar si atunci cand cinci minute, in plus de somn, sunt tot ce imi doresc. Chiar si asa, au fost cele mai intense si frumoase zece luni, ever.

Inainte de David daca imi spunea cineva ca voi face toate lucrurile pe care le fac acum, si voi mai avea puterea sa zambesc, ziceam ca e nebun.

Nu mi-am imaginat ca in mine zace atata energie ?, bine, si cafeaua ajuta.

Ca mama esti multifunctionala, chiar daca inainte nu erai capabila sa faci doua lucruri in acelasi timp. Faci lucrurile cu o mana, chiar si pe cele la care necesita precizia ambelor.

Diminetile sunt cele unde se vede diferenta cel mai bined. Daca inainte ziua incepea in liniste si cu o cafea cu spuma de lapte savurata in tihna, acum e vesnic galagie pe fundal ( vreo oala care se tranteste, jucarie data de pereti sau premergatorul care imi da la glezne), iar lucrurile sunt facute cu precizie de chirurg si mereu pe fuga.

Mulge-te, spala, sterilizeaza, pregateste fructele, mai fa si cafeaua, schimba copilul, fa patul, amuza copilul ( caci da e la varsta la care se plictiseate tare repede), iesi la plimbare. Am facut lista in mare, sunt sigura ca am mai uitat ceva, caci da, uitatul a devenit o obisnuinta, always ?.

Ma laudam cu o memorie de elefant, acu’ uit de la mana la gura, noroc ca am numele trecut pe buletin.

DAR … am primit atat de multe la schimb. Imi incep ziua pe fuga, insa primul lucru pe care-l vad este zambetul plin de iubire al lui David. Nu mai spun ca mai nou, imbratisarile au devenit o obisnuinta, iar de cate ori isi trece manutele in jurul gatului meu, ma topesc.

Am primit smotoceli si paruieli cu zambetul pe buze, insotite de un prins de urechi pe sunete de copil.

Am primit zeci de clipe in care ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca minunea asta e facuta de noi si ne umple zilele cu iubire.

Au trecut zece luni in care am invatat ca  nu mai sunt eu pe primul loc si ca omuletul depinde de mine.

Am invatat ce inseamna rabdarea si iubirea pura si am mai invatat sa pretuiesc fiecare zambet ?.

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *