Unde a fugit somnul bebelusului meu?

Sunt unele cearcane pe care nici cele mai bune produse cosmetice nu le ascund, la fel cum este o stare de oboseala din care nici cea mai buna cafea nu te scoate. Eu stiu foarte bine, mai nou, pentru ca noptile mele au devenit pline de plimbari si melodii line.

Eram printre mamicile care se mandrea cu un bebe care doarme. „Se culca la 22 si se trezeste prima oara la 4”, povesteam eu mandra in urma cu cateva luni.

Well, i jinxed it.

De pe la sase luni Si jumatate ceva s-a schimbat brusc. Copilul meu se trezeste des( am pierdut sirul), iar eu misun pe langa el de multe ori semiadormita, cu capul cazut si cu dorinta puternica de a ma intoarce cat mai repede in pat. Am zis doar des? Am uitat sa spun ca si plangand, de ma speriu si nu stiu ce are si tresar mai ceva ca un soldat la raport.

Am tot spus ca sunt dintii( n-au aparut inca), puseu, colici de diversificare, u name it, orice ar fi, cert e ca s-a instalat si nu pare sa dispara prea curand.

Am cautat totusi sa gasesc niste articole de specialitate despre somnul bebelusului si ce se intampla cu el pe la sapte, opt luni si am gasit niste chestii tare interesante.

Potrivit cercetarilor privind somnul bebelusilor, acestia intră în somn incet, tot procesul dureaza aproximativ 20 de minute. Au cicluri de somn mai scurte și mai ușoare decât adulții. Iar in intervalul dintre cicluri se pot trezi foarte usor, neavând fiindu-le foarte greu sa adoarma singuri la loc.

• Deși poate varia foarte mult, bebelușii se trezesc, de obicei, de două sau trei ori pe noapte de la naștere la 6 luni, o dată sau de două ori de la 6 luni la 1 an și o dată pe noapte de la 1 la 2 ani.
• Obiceiurile de somn ale bebelușilor sunt mai mult determinate de temperamente individuale decât abilitățile părinților de a-și face copilul să doarmă. Nu este vina părinților că micutul se trezește.
• Definiția „dormit toata noapte” este de obicei o întindere de 5 ore.
• Somnul nu poate fi forțat unui copil. Crearea unui mediu sigur care să permită somnul să cuprinda copilul este cel mai bun mod de a crea obiceiuri de somn pe termen lung sănătoase. Majoritatea copiilor au nevoie de ajutor pentru a putea adormi.
De ce se trezesc bebelușii noaptea?
• Discomfort sau durere: dentare, scutec umed sau murdar, foamete, nas înfundat, prea cald sau rece in camera și daca este iritat de îmbrăcăminte.
• Probleme medicale: febră, infecție a urechii, alergii, disconfort intestinal, răni, viermisori sau infecții ale tractului urinar.
• Probleme de dezvoltare: „practicarea” unei anumite abilități de dezvoltare în timpul somnului ușor, cum ar fi mersul pe jos sau târârea; Anxietatea de separare, care are loc de obicei în jur de 8 până la 12 luni; Și perioadele de dezvoltare rapidă a creierului.
• Probleme emoționale: când familiile întâmpină evenimente stresante sau când rutinele obișnuite sunt supărătoare.
Ce putem face? Cum putem sa-i ajutam?

 Specialistii spun sa tinem și s a mângâiem frecvent bebelușul în timpul zilei. Mulți copii răspund bine la a fi ținuti aproape într-un purtător de tip slng sau baby.

• Luați în considerare rutinele de zi și modelele de somn.
• Fiti consistenti în special pentru copiii mai în vârstă. Păstrați o rutină de relaxare și îngrijire care duce până la culcare, cum ar fi o baie liniștitoare sau masaj, cântând sau citiți o carte. Acest lucru ajută la pregătirea unui copil pentru somn.
• Redarea activă va menține copilul treaz.
• Aveți grijă de semnele că bebelușul a intrat într-un somn adânc, cum ar fi senzația de limpezime, umflarea membrelor și o față nemișcată, înainte de al mișca. Apoi, puteți fi destul de sigur că bebelușul dvs. nu se va trezi în timpul unei mutari din pat în pat.

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *