Sărbătorile pentru mamele care lucrează. Cum o scoți la capăt?

Sărbătorile pentru mamele care lucrează

Sărbătorile bat la ușă, iar lista cu cele de făcut este lungă cât China. Nu, n-am de gând să mă stresez, în ciuda cozilor lungi de zeci de persoane de la casele de marcat din hipermarketuri.

Totuși, recunosc că mă ia o groază la gândul să trec pragul magazinelor. Cumva, la noi ( probabil și la alte nații), de cum intrăm în decembrie lumea parcă o ia razna. Sărbătorile au devenit un maraton spre casa de marcat.

Poate și consumerismul ăsta super promovat în ultimii ani are o vină. Peste tot nu vezi altceva decît cumpără, cumpără, cumpără, uitând de esența sărbătorilor. Dar asta e alta discuție, mai profundă și nu în ton cu articolul comic și lejer pe care mi l-am propus să îl scriu.

Oriunde arunci cardul e coada de cinci metri și zeci de minute.

Așa a fost la Cora, Jumbo și oriunde altundeva am îndrăznit să merg. Cumva, nici asta nu mă stresează deși știu că mai am de luat o groză de chestii și de făcut și mai multe.

Atunci când lucrezi și ai și un toddler care vrea toată atenția e mai greu să le ai toate aranjate în prag de sărbători. Noroc cu soacrea mea că mă salvează cu mâncarea, că altfel situația lua o întorsătură dramatică :)).

Sâmbătă îi ținem ziua lui piciu, care face doi ani minunați. Petrecerea va fi destul de restrânsă, cu câțiva priteni de ai lui și familia, dar chiar și așa sunt chestii de făcut. Ca să reușesc să le termin, mi le-am împărțit pe zile. Ieri de exemplu am fost la Jumbo ( unde e plin ochi…) pentru a lua pahare, coifuri, șervețele asortate și restul.

Cu restul pregătilor de sărbători cum stau?

La curățenie vine tanti Nuți ( happy me), mâncarea v-am spus mai sus, eu mă ocup de aprovizionare și poate câteva rețete.

Ce încerc să spun este că în perioada asta, pentru mămici e foarte greu să jongleze cu toate. Nu ezitați mămici dragi să cereți ajutor. Oricine se oferă să vă ajute cu orice, spuneți da. E mai safe decât să vă supraglomerați și să o luați razna. Am pățit-o și eu anul trecut când m-am încăpătânat să fac zece rețete și a ieșit o nebunie. Una din ele o găsiți aici.

So… Sit back and relax și ocupați-vă de familie și de suflet.

Cele care nu aveți ajutor, vă trimit toate gândurile calde și o îmbrațișare. Hang in there.

Photo by The Journal Garden | Vera Bitterer on Unsplash

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *